
تبخال بیماری عفونی مزمنی است که در اثر آلودگی به ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) به&zwnj وجود می&zwnj آید و زخم&zwnj ها و تاول&zwnj هایی بر روی پوست ایجاد می&zwnj کند. این زخم&zwnj ها معمولاً بر روی لب&zwnj ها، گونه&zwnj ها، بینی، چانه، ناحیة تناسلی و باسن ظاهر می&zwnj شوند. عفونت غالباً به صورت دوره&zwnj ای ایجاد می&zwnj شود و زخم&zwnj های بدمنظره و دردناکی ایجاد می&zwnj کند.
دکتر لیلی چمنی تبریز، متخصص بیماری&zwnj های عفونی و گرمسیری و مدیر گروه پژوهشی عفونت&zwnj های تولیدمثل پژوهشکدة ابن&zwnj سینا، در خصوص تبخال می&zwnj گوید: « تبخال تناسلی (هرپس ژنیتال) را اولین بار جان آستروک (John Astruc) پزشک پادشاه فرانسه، در 1736، توصیف کرد. پس از آن به&zwnj تدریج آشنایی پزشکان با این ضایعات و انواع تبخال&zwnj های دهانی و تناسلی بیشتر شد تا سرانجام، در 1925، ویروس هرپس سیمپلکس، که عامل این ضایعات است، در آزمایشگاه کشت داده شد.
این ویروس که گسترش جهانی دارد در دو نوع 1 و 2 در انسان ایجاد بیماری می&zwnj کند. نوع 1 اغلب با تبخال&zwnj های دهانی همراه است و ابتلای به آن از سنین پایین شروع می&zwnj شود. به&zwnj طوری&zwnj که 90 درصد افراد تا قبل از 5 سالگی با ویروس تماس پیدا می&zwnj کنند. ویروس نوع 2 اغلب تبخال&zwnj های تناسلی ایجاد می&zwnj کند و تماس با آن اغلب در دوران بعد از بلوغ و شروع فعالیت جنسی است. اصولاً تبخال&zwnj های تناسلی جزء بیماری&zwnj هایی هستند که از راه تماس جنسی منتقل می&zwnj شوند.»
بروز علائم بیماری معمولاً 4 تا 7 روز بعد از تماس با فرد حامل ویروس یا ترشحات حاوی ویروس است. البته، در اغلب موارد، ابتلا بدون علامت است.
مدیر گروه پژوهشی عفونت&zwnj های تولیدمثل پژوهشکدة ابن&zwnj سینا می&zwnj افزاید: « شایع&zwnj ترین علامت بیماری، در صورت ایجاد، پیدایش تاول&zwnj های کوچک آبدار در ناحیة تناسلی است که بعداً پاره می&zwnj شوند و زخم&zwnj های دردناکی ایجاد می&zwnj کنند، زخم&zwnj ها خشک می&zwnj شوند و به&zwnj تدریج در چند روز بهبود می&zwnj یابند. برخی افراد ممکن است فقط ضایعاتی قرمزرنگ یا برجسته پیدا کنند و برخی هم، هنگام دفع ادرار، درد داشته باشند. در خانم&zwnj ها ممکن است ترشحات آبکی واژینال هم مشاهده شود. در مجموع می&zwnj توان گفت سوزش ادرار، همراه با ترشحات آبکی شفاف از پیشابراه، غالباً از عوارض عفونت با ویروس تبخال است.»
زخم&zwnj ها معمولاً 4 تا 7 روز بعد از اولین عفونت ایجاد می&zwnj شوند و بیمار علائمی شبیه به سرماخوردگی نظیر تب، تورم غدد لنفاوی کشالة ران و کوفتگی دارد. زخم&zwnj های تبخالی معمولاً در اولین ابتلا شدیدترند ولی در دفعات بعدی ابتلا، ضایعات کوچک&zwnj ترند، درد کمتری ایجاد می&zwnj کنند و زودتر بهبود می&zwnj یابند. ضمن اینکه قبل از هر عود بیماری، فرد در ناحیة مبتلا احساس خارش، ضربان یا سوزش دارد و ممکن است دردهایی در لگن یا پاها داشته باشد.
این متخصص عفونی دربارة محل ظاهر شدن ویروس تبخال تناسلی می&zwnj گوید: « تظاهرات تبخال تناسلی در قسمت&zwnj های مختلفی ازجمله آلت تناسلی و بیضه&zwnj ها در آقایان، اجزای دستگاه تناسلی در خانم&zwnj ها، مقعد، پیشابراه، باسن و پاها ایجاد می&zwnj شوند. لیکن باید به&zwnj خاطر داشت که بسیاری از مبتلایان بدون علامت&zwnj اند یا علائم خود را با مشکلات دیگری ازجمله بیماری&zwnj های قارچی، گزش حشرات و هموروئید اشتباه می&zwnj گیرند.»
شامل 4 صفحه word

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-99171-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%ba%d9%81%d9%84%d8%aa-%d8%a7%d8%b2-%d8%aa%d8%a8%d8%ae%d8%a7%d9%84-%d8%aa%d9%86%d8%a7%d8%b3%d9%84%d9%8a-%d8%af%d8%b1/
- ۹۵/۰۶/۰۱