
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:22
فهرست مطالب
مقدمه
سفارش&zwnj های ماندگار
گسترش اسلام
زبان بین&zwnj المللی
نهضت ترجمه
شکوفایی تمدن اسلامی
زمینه&zwnj های نوزایی در اروپا
رو به نشیب
حیات دوباره
نمونه&zwnj هایی از دستاوردهای علمی تمدن اسلامی
پزشکی
داروشناسی
بیمارستان
جامعه شناسی
فیزیک
شیمی
کتابخانه
فلسفه
ریاضی
اخترشناسی
جغرافیا
دریانوردی
مکانیک
زیست&zwnj شناسی
طبقه&zwnj بندی علوم
تاریخ
فهرست نام&zwnj آوران تمدن اسلامی
مقدمه:
تمدن اسلامی در نتیجه&zwnj ی سفارش&zwnj های اسلام به دانش&zwnj اندوزی و بهره&zwnj گیری از دانش تمدن&zwnj های پیشین پدید آمد. اسلام در کمتر از یک سده به سراسر خاورمیانه، شمال آفریقا و اسپانیا گسترش یافت و میانه&zwnj ی زمین، قلمرو جهان اسلام شد. در این منطقه&zwnj ی پهناور، که زادگاه چند تمدن درخشان بود، مسلمانان دستاوردهای تمدن&zwnj های پیشین را پذیرفتند و با توسعه&zwnj ی آن&zwnj ها، تمدن شکوهمندی را به وجود آوردند. ایرانیان در پدید آوردن تمدن اسلامی سهم زیادی داشتند و این تمدن زمینه&zwnj ساز نوزایی در اروپا شد.
سفارش&zwnj های ماندگار
معجزه&zwnj ی پیامبر اسلام(ص) کتاب قرآن است، کتابی که مسلمانان را به تفکر دعوت کرده، به شگفتی&zwnj های طبیعت قسم یاد کرده و ایمان دانایان را محکم&zwnj ترین ایمان دانسته است. پیامبر اسلام(ص) نیز پیوسته مسلمانان را به دانش&zwnj اندوزی سفارش می&zwnj کردند. به فرموده&zwnj ی آن حضرت، دانش&zwnj اندوزی بر هر زن و مردی واجب است و دانش را باید از هر سرچشمه&zwnj ای گرفت حتی اگر در چین باشد و حتی اگر آموزگار آن فردی غیر مسلمان یا کافر باشد. از این رو، مسمانان از همان سده&zwnj های نخستین به فراگیری دانش و توسعه و گسترش آن روی آوردند و با بهره&zwnj گیری از اندوخته&zwnj های پیشین بشری و توسعه&zwnj ی آن، توانستند یکی از باشکوه&zwnj ترین تمدن&zwnj های بشری را به ارمغان بیاورند.
گسترش اسلام
مسلمانان در سال 21 تا 22 هجری قمری سپاه ساسانیان را در نبرد قادسیه و نبرد نهاوند شکست دادند. مردم ایران که از ستم و فساد سال&zwnj های پایانی حکومت ساسانی رنج می&zwnj بردند از خود مقاومت چندانی نشان ندادند. آنان پیام برابری و عدالت اسلام را به گوش جان شنیدند و به پیروی از این دین توحیدی روی آوردند. مسلمانان در نبرد یرموک(در سوریه) ارتش امپراتوری روم غربی(بیزانس) را در حالی شکست دادند که از نظر تعداد، دو برابر مسلمانان بودند. آنان سوریه و فلسطین و درواقع بخش زیادی از بیزانس را فتح کردند. به زودی ندای اذان در مصر و لیبی نیز طنین انداز شد و چندی بعد مسلمانان اسپانیا را نیز فتح کردند.
زبان بین&zwnj المللی
اسلام به سرزمین&zwnj هایی با زبان و فرهنگ متفاوت پا گذاشت. مردمان این سرزمین&zwnj ها که ندای برابری و بالندگی اسلام آنان را به این دین جذب کرده بود، به این دین روی آوردند و برای فهم بیش&zwnj تر کلام خدا به فراگیری زبان عربی پرداختند. به این ترتیب، برای نخستین&zwnj بار یک زبان بین&zwnj المللی در گستره&zwnj ی وسیعی از جهان رایج شد که به گسترش دانش و فرهنگ کمک زیادی کرد. زبان مشترک باعث شد که هیچ دانشمندی در سرزمین&zwnj های اسلامی، از هندوستان و آسیای میانه تا مصر و سوریه و اسپانیا، احساس غربت نکند و برای دانش&zwnj اندوزی به شهرهای مختلف سفر کند. نگارش کتاب به زبان عربی نیز باعث شد هر دانشمندی از دستاوردهای علمی دانشمندان دیگر آگاه شود و ارتباط علمی، که برای پیشرفت دانش اهمیت زیادی دارد، به آسانی امکان پذیر شود.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-110623-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af-%d8%aa%d9%85%d8%af%d9%86-%d8%a7%d8%b3%d9%84%d8%a7%d9%85%d9%8a/
- ۹۵/۰۷/۱۴