
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:7
فهرست مطالب
حضرت هود(ع)،
هود، اسوه صراحت در تبلیغ
شیوه&rlm هاى تبلیغى حضرت هود(ع)
- تأکید بر توحید و نفى آلهه
- برائت از شرک و تحدّى
- یادآورى به همراه انذار
- نصح و امانت
- رعایت ادب و احترام دربرابر ناسزا و تهمت
- عدم درخواست مزد
جدول مشخصات و عناصر شیوه&rlm هاى تبلیغ حضرت هود(ع)
حضرت هود(ع)، پیامبر قوم عاد و از نسل نوح و از انبیاى عهد قدیم است. حدود 58 آیه در قرآن درباره حیات و دعوتش نازل شده و نامش هفت بار در لابه&rlm لاى آیات آمده است. آیات 65 تا 72 سوره اعراف، 50 تا 60 سوره هود، و آیات 123 تا 140 سوره شعراء به تفصیل، ماجراى دعوت هود را شرح مى&rlm دهند. در لسان قرآن، شباهت بسیارى میان دعوت هود و حضرت صالح وجود دارد و شیوه&rlm هاى آنان عمدتاً مشترک مى&rlm باشند.
هود، اسوه صراحت در تبلیغ
شکى نیست که شرایط و احوال مخاطبان از عوامل مهم تعیین شیوه&rlm هاى دعوت است. در دعوت هود، مخاطبان بیشترین عناد و اصرار بر کفر را از خود نشان دادند، به&rlm طورى که هر مبلّغى از هدایتشان ناامید مى&rlm گشت:
و این قوم عاد بود که آیات پروردگارشان را انکار کردند و فرستادگانش را نافرمانى نمودند و به دنبال فرمان هر زورگویى ستیزه جوى رفتند و سرانجام در این دنیا و روز قیامت، لعنت بدرقه آنان گردید. آگاه باشید که عادیان به پروردگارشان کفر ورزیدند. هان، مرگ بر عادیان، قوم هود.(1)
هود با مشاهده چنین صفاتى، ضمن رعایت خیر خواهى و اخلاص (نُصح) استراتژى خود را بر صراحت بیان و تبلیغ بى پرده و بى پروا بنا مى&rlm نهد. در معدود آیات حکایتگر دعوت&rlm هود، نمونه&rlm هاى این صراحت در تبلیغ را به&rlm ویژه در جملات پایانى خطاب&rlm هاى حضرت هود شاهدیم:
- پس از آن که آنها را به عبادت خداى یگانه و نفى بتان فرا مى&rlm خواند، آنها را دروغزن قلمداد مى&rlm کند: إنْ أنتم إلّا مُفتَرُون.(2)
- آنها را براى برائت از شرک به گواهى مى&rlm خواند: قالَ إِنِّى أُشْهِدُ اللَّهَ وَاشْهَدُوا أَنِّى بَرِى&rlm ءٌ مِمّاتُشْرِکُونَ * مِنْ دُونِهِ فَکِیدُونِى جَمِیعاً ثُمَّ لا تُنْظِرُونِ؛(3) گفت: من خدا را گواه&rlm مى&rlm گیرم و شما شاهد باشید، من از آنچه جز او شریک مى&rlm گیرید، بیزارم، پس همه شما در کار من نیرنگ کنید و مرا مهلت ندهید.
- پس از اعتراض به پرستش بتان مى&rlm گوید: فَانْتَظِرُوا إِنِّى مَعَکُمْ مِنَ المُنْتَظِرِینَ؛(4) پس منتظر باشید. من هم با شما از منتظرانم.
- و به صراحت از نافرمانى و جرم منع مى&rlm کند: وَلا تَتَوَلَّوْا مُجْرِمِینَ؛(5) و تبهکارانه روى برمگردانید.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-111104-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%b2%d9%86%d8%af%da%af%db%8c%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%ad%d8%b6%d8%b1%d8%aa-%d9%87%d9%88%d8%af%d8%b9/
- ۹۵/۰۷/۱۸